vrijdag 24 januari 2014

gespot!

hele leuke hebbedingetjes.. deze pot was nog niet eens geprijsd ;) er stonden er drie in het schap en de rest nog in dozen (zouden de inkopers ook pinterest hebben?!)
 schattige lintjes...
blauw / wit én roze / wit
en superschattige houten knoopjes! Ook nog gewone kleintjes!  
alles: bij Xenos en nee, ik heb zelf niets gekocht, goed hè?! 
gewoon een kwestie van zelfdiscipline en een paar dure maanden hoor! Ik wilde eigenlijk een paar bolletjes wol halen.. maar ik maakte best wel iets bijzonders mee.. bij het Kruidvat stond een meneer, geheel in Afrikaanse kledij enzo en die had een heleboel doosjes paracetamol. Maar hij mocht er maar 3 meenemen van de kassière. Hij zei dat ze voor in Afrika waren. Een vrouw die hem kende, zei, 'dat is echt waar hoor, ik ken hem'. Maar het mocht niet.. de vrouw nam voor hem 3 doosjes. Ik stond nog voor haar in de rij en zei tegen de kassière, 'doe mij er ook maar 3' (ben niet zo'n held hoor!). Hij wilde ze afrekenen, maar ik zei 'laat maar zitten hoor', hij was er erg blij mee! En ik.. ik voelde me best wel een beetje 'trots'! Dat ik dat gedurfd had. Misschien vinden jullie dat stom, maar ik geef graag aan Unicef en dat soort instanties. Ook al hebben we het zelf niet zo breed op het moment met 2 studerende kids, wie wel eigenlijk ;) En ja, de wol was ook ineens niet zo belangrijk meer.. 3 doosjes paracetamol die naar Afrika zouden gaan, ik had er wel 10 voor hem willen kopen... enfin, zomaar even een heel mooi moment op een vrijdagmiddag!
Fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

woensdag 22 januari 2014

crochet along week 3

Mijn katoenen tot nu toe, netjes op schema van de crochet along... (van het kleurenschema klopt al niet veel meer, maar ik vind de kleuren nog steeds mooi en dat is al heel wat op zich ;)
ik kon het niet laten met het acryl opnieuw te beginnen.. ik kocht er een ander kleurtje bij, heel erg donkerroze, tegen het rood aan (kersenrood?) van de Wibra, de Saskia wol. Deze voelt veel dikker aan, ook stugger, maar geeft de deken wel een mooier effect, vind ik.. en daar ben ik nu zo ver mee..(ik houd me niet aan de volgorde van de Engelse deken, maar doe gewoon wat ik leuk vind)
Ondertussen dus al mijn 'derde'.. (mijn dochter vroeg me, 'hoeveel dekens ga je nog maken?' Ik heb er echt al 5 opgezet!) Ik had met uithalen en zo onderhand al een hele deken (nou ja bijna ;) af kunnen hebben, maar ach, we blijven bezig zo, toch?!
Overigens nog een leuk patroontje van een colsjaal gevonden, (hier) en daar ook maar mee aan de slag gegaan. Erg leuk om tussendoor te doen en het effect van het katoen ertussen is zo leuk. Ik heb alleen dikkere wol gebruikt zodat hij wat warmer wordt. Het origineel is dus veel wijder! De mijne wordt nog wel wijd, ik houd niet van strak, toch eens andere foto maken, ahum ;) maar niet zo als het origineel. Oh ja en haaknaald 12. 
liefs, Nancy

maandag 13 januari 2014

crochet along blanket

De deken! Vorige week ben ik begonnen, 3 rijtjes, deze week weer 3 rijtjes.. maar.. en ja, Nicole, lach maar, het mag  ;) Ik vind het helemaal niets! Het acryl! Op zich haakt het best fijn, maar het ziet er niet mooi uit. Het voelt niet zacht.. ik weet niet.. het is niet 'mijn ding'.. en ja, wat nu..
ik was tussendoor al begonnen met een 'nieuwe/andere' van katoen. Van bolletjes die ik had liggen. Wat haakt dat fijn!! Haaknaald 4 om mee te beginnen en met 3,5 verder. En zeg nou zelf, dat ziet er toch mooier uit? Maar, een hele grote maar... dit gaat natuurlijk een hele dure deken worden (niet die hieronder, want die wordt het niet ;) Is wel een leuk sjaalmodel! 
maar wat heb ik nu bedacht.. ik maak uiteraard mijn eerste, acryl deken af! Ben er al mee verder gegaan, kijken of het toch nog niet mooi werd ;) En op de foto, geef ik toe, is hij niet onaardig, maar het blijft gewoon acryl.. sorry.. 
en voor de crochet along deken, ga ik met onderstaande kleurtjes van Phildar een deken maken! Bij Euroland kosten de bolletjes van Phildar € 2,00 en omdat het toch lang duurt voor de deken af is, kan ik iedere maand wat bolletjes kopen, zodat het toch 'leuk' blijft (prijstechnisch dus;) oh ja, en dit worden de kleurtjes..
op de site van biscuits and jam kun je random je kleuren laten kiezen! Dat is echt leuk, want dan zie je pas, wat voor invloed dat heeft op je deken! Ik zal het laten zien...




zie je? 4x precies dezelfde kleuren, maar verschillend gebruik van de volgorde van kleuren! Heel leuk om te doen!! 
Oké, nu ga ik maar eens beginnen met haken ;) 
En ik denk dat ik voor nr. 3 ga of toch 4.. nou ja, waarschijnlijk zal hij wel heel anders worden!

liefs, Nancy 

woensdag 1 januari 2014

nieuwjaarskadootje!

Het leek me wel leuk om het nieuwe jaar te beginnen met een kadootje! Herinneren jullie mijn gehaakte garenklosje nog? Mijn eerste (en laatste :) patroontje! Ik geef een stuk of 30 patroontjes weg aan degenen, die een berichtje met email-adres achterlaten en uiteraard mijn blog volgen (via bloglovin of google+). Je hoeft het niet op je blog te zetten, juist liever niet!! Het is gewoon een aardigheidje ;)
oh ja enne.. 
liefs, Nancy ;)