donderdag 17 januari 2013

tasjes & filethaken

Bij Claire, vond ik het patroon (Haakmuts)van deze superschattige tasjes! Ze zijn erg leuk en snel ;) om te maken. Je kunt er wat in doen (een briefje ofzo) of gewoon leuk als hanger! 
De roze is met haaknaald 3, de andere twee met haaknaald 2,5 gehaakt. Ik wil ze nog met haaknaald 4 proberen, want bij Creamijn bestelde ik de catania grande. Een mooie glans katoen voor haaknaald 4 -5.
Met Sinterklaas al namelijk kreeg ik dit boekje, Filethaken voor beginners van Annemarie Benthem. Het is een leuk boekje, vooral het hartje vind ik super om te maken! Er hangt er zelfs eentje in Parijs, althans.. of hij er nog hangt, dat weet ik niet.. Onderstaand hartje heb ik dus gemaakt met de catania grande en met haaknaald 4. Het is echt een mooie glanzende katoen, vooral voor dit soort dingetjes erg mooi. Het splijt ook niet gauw, dat vind ik helemaal fijn. Het is wat stugger.
Hij lijkt erg op de paris drops, alleen is die veel zachter! Splijt ook sneller, wat ik weer een nadeel vind. Maar voor een sjaal, kussenhoes etc. zou ik dan toch de paris drops nemen. Zoals onderstaand 'projectje', ook uit het boekje, althans alleen het blokpatroon. Eerlijk gezegd, ik snap er niets van! Nou ja, niets, is ook weer een groot woord, maar ik kom er niet aan uit. En deze keer kan ik niet zeggen dat het ligt aan het feit dat ik linkshandig ben, maar ik doe iets niet goed. Maar, met goed kijken naar de plaatjes, ben ik er toch aan uit gekomen! Ik vind het erg leuk, maar ik denk dat ik toch een persoonlijke uitleg/instructie nodig heb ;) Het filethaken zelf, is wel leuk en eenvoudig om te doen! 
liefs, Nancy
ps. een huishoudelijke vraag, ik kreeg een reactie dat het moeilijk (zo niet, bijna onmogelijk) is om deze blog te volgen. Zijn er meer die daar last van hebben? Ik kan er namelijk niets van vinden bij de  instellingen enzo.. 

15 opmerkingen:

 1. Schattig, je tasjes!
  Je hartje is ook goed gelukt. Ik heb zelf filethaken nog nooit geprobeerd, je bent al verder dan ik ;-)
  Ik had/heb geen problemen om je blog te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige tasjes.
  Dat filethaken heb ik nooit geprobeerd dus daar kan ik je helaas niet bij helpen :(

  Geen volgproblemen aan deze kant :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattige tasjes, ik heb ook geen probleem met het volgen, groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nancy,

  Op de eerste plaats, super leuk hartje heb je gemaakt, ik deel helemaal je mening wat betreft de Drops en Catania katoen, ik ervaar precies hetzelfde. En wat je blog betreft, Ik kan nu alles goed zien dus het ligt niet aan jou maar aan Mozila firefox ben ik nu achter. Via Google Chrome totaal geen last en is alles duidelijk, ik hoorde ook dat mensen die Internet Explorer of Firefox gebruiken niet of heel slecht foto's kunnen plaatsen. Waarschijnlijk gaat Google mensen op deze manier verplichten Google chrome en picasa te gebruiken.
  Maar het probleem is nu opgelost.

  Ik mail je nog.
  Liefs van Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk allemaal. Je kunt zo lekker haken. Er is trouwens nu nieuw een heel leuk vogeltje voor de Bigshot van Marianne Design, echt heel schattig, maar niet zo groot. Ik heb een Apple computer en ondervind nooit problemen. Succes met je mooie haaksels, hartje vind ik erg leuk. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je tasjes zijn super leuk!!!!
  Ik ben toch best benieuwd of dat hartje daar nog hangt :-) in Parijs!!
  Leuk boekje.
  Lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattige tasjes!
  Ik heb geen probleem met het volgen van je blog!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jee ik volgde je nog niet eens, nu wel, en het lukte! Het kaarsen maken uit je andere post ga ik ook eens proberen, en dan met oude theekopjes ofzo. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Thanks voor de reminder Nenz...ik was helemaal vergeten inderdaad op je nieuwe blog aan te melden!Wil dat moois van jou niet missen!

  groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Nancy,
  Fijn dat je nog even een reminder mailtje stuurd. Ben meteen je volger geworden op jouw nieuwe blog.
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb mij ook aangemeld als volger op je nieuwe blog. En alles is vlot gegaan. Je staat al mooi in mijn blogrol.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb me ook braaf weer aangemeld voor je nieuwe blog en dat ging ook zonder problemen. Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk! Met dat filethaken kan ik je helaas niet helpen. Of zullen we een keer een filethaakmiddag doen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had inderdaad problemen met volger worden, maar sinds google chrome is dat verholpen :)

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!