maandag 13 januari 2014

crochet along blanket

De deken! Vorige week ben ik begonnen, 3 rijtjes, deze week weer 3 rijtjes.. maar.. en ja, Nicole, lach maar, het mag  ;) Ik vind het helemaal niets! Het acryl! Op zich haakt het best fijn, maar het ziet er niet mooi uit. Het voelt niet zacht.. ik weet niet.. het is niet 'mijn ding'.. en ja, wat nu..
ik was tussendoor al begonnen met een 'nieuwe/andere' van katoen. Van bolletjes die ik had liggen. Wat haakt dat fijn!! Haaknaald 4 om mee te beginnen en met 3,5 verder. En zeg nou zelf, dat ziet er toch mooier uit? Maar, een hele grote maar... dit gaat natuurlijk een hele dure deken worden (niet die hieronder, want die wordt het niet ;) Is wel een leuk sjaalmodel! 
maar wat heb ik nu bedacht.. ik maak uiteraard mijn eerste, acryl deken af! Ben er al mee verder gegaan, kijken of het toch nog niet mooi werd ;) En op de foto, geef ik toe, is hij niet onaardig, maar het blijft gewoon acryl.. sorry.. 
en voor de crochet along deken, ga ik met onderstaande kleurtjes van Phildar een deken maken! Bij Euroland kosten de bolletjes van Phildar € 2,00 en omdat het toch lang duurt voor de deken af is, kan ik iedere maand wat bolletjes kopen, zodat het toch 'leuk' blijft (prijstechnisch dus;) oh ja, en dit worden de kleurtjes..
op de site van biscuits and jam kun je random je kleuren laten kiezen! Dat is echt leuk, want dan zie je pas, wat voor invloed dat heeft op je deken! Ik zal het laten zien...




zie je? 4x precies dezelfde kleuren, maar verschillend gebruik van de volgorde van kleuren! Heel leuk om te doen!! 
Oké, nu ga ik maar eens beginnen met haken ;) 
En ik denk dat ik voor nr. 3 ga of toch 4.. nou ja, waarschijnlijk zal hij wel heel anders worden!

liefs, Nancy 

14 opmerkingen:

  1. Jij bent dus ook druk aan de haak. Ik ben gisteren stiekem verder gegaan met het Engelse patroon, ik vind een week wel lang om te wachten op het volgende deel. Maar nu weer druk achter de naaimachine dus misschien sluit ik over 2 weken wel weer gewoon aan met haken. Ik vind het acryl trouwens wel fijn en zacht. Katoen ziet er wel anders uit. Het is maar net wat je fijn vind en gewend bent. Fijne dag nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha... het is maar net wat je fijn vind om te haken
    ik heb een bloemdeken/sprei gemaakt van katoen en waar ik nu mee bezig ben is garen van annell rapido ook acryl maar die ik heb voelt wel heel fijn aan, misschien het soort???? succes met beide hoor x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook begonnen met de deken, leuk werk. Het is inderdaad erg belangrijk dat het lekker 'voelt'.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind beide opties mooi. Persoonlijk haak ik bijna altijd met acryl, budgettechnisch de beste optie voor mij, maar katoen vind ik meestal wel een mooier effect geven. Lijkt me wel enorm zwaar voor een hele deken. Ik denk dat het ook een kwestie van wennen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik haak nu met Caron Simply Soft, dat is wel acryl maar ik vind het net zo mooi als katoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor mij is het de eerste keer dat ik haak (of werk) met acryl ( de stylecraft special ) en tot nog toe bevalt het me wel. Ik wacht af en zie wat het wordt een keer dat ik wat verder gevorderd ben. Ik vind je kleuren wel mooi. Zowel je acryl-versie als het katoen dat je uitgekozen hebt. Ik wou je eerst patroon 3 aanraden, maar hoe meer ik kijk, hoe meer ik ook twijfel tussen 3 en 4.
    Succes
    Patricia x ( pats-ditjes-en-datjes.blogspot.be )

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik haak ook altijd met katoen, heb wel acryl geprobeerd maar nee, is niet mijn ding. Dus ik kan je helemaal snappen Nanc! Mooie kleurtjes heb je weer uitgekozen, wordt vast een prachtige deken!
    Liefs
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, ik voel helemaal met je mee. Acryl vind ik dus ook niets! Breien gaat nog wel, maar haken... nee. Er gaat niets boven een mooie katoenkwaliteit.
    Je hebt mooie kleurencombi's gemaakt, en vind je het ook zo verslaven die CAL?

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik maak hem WEL van acryl!!! anell rapido om precies te zijn.. en hij is superrrrrrrzacht ... tenminste de toeren die ik af heb!
    misschien had je een grotere maat haaknaald moeten nemen, dat maakt stug garen ook zachter met het haken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hihihi ik moest ook even wennen aan acryl ... maar ik kreeg Annell Rapido kado en ik moet zeggen .... het haakt niet verkeerd hahahaha

    Succes meisie!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Acryl...ook niet echt mijn ding, maar vind het niet naar om mee te werken.
    Ik doe ook mee met de CAL2014 en gebruik katoen dat ik nog heb liggen...voor de 5e toer gooiik er zelfs Mohair in ivm de kleur:)
    Succes en zal binnenkort ook eens een foto maken van mijn haakwerk.
    lieve groet,
    Letty

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ben wel benieuwd welke acryl je gebruikt? Ik vind acryl voor dekens namelijk wel fijner dan katoen. Lekker licht en als het gewassen moet worden is het ook weer zo droog. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij vrij kieskeurig ben in het kiezen van mijn acryl want ik vind ook niet alles fijn werken.
    Bedankt trouwens nog voor je mailtje :) Ik ga er dit weekend even voor zitten om je terug te mailen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet eigenlijk gewoon beter lezen want je gebruikt natuurlijk stylecraft special dk. Ik moet zeggen dat ik dat voor sjaals echt heerlijk garen vind, ik haak het dan wel heel losjes met haaknaald 5,5. Wat vind je er niet fijn aan?

      Verwijderen
  13. Voor haken gebruik ik het liefst katoen. Dat ziet er altijd mooi uit, hoewel er ook garen van acryl is dat er niet voor onder doet.
    Je hebt mooie kleurtjes gekozen. Leuk om te zien trouwens, dat iedereen een eigen kleurencombinatie kiest en dat de deken er dan heel anders uit gaat zien.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!